رشد و توسعه جوامع بشری در تمام حوزه ها، اکثر کشورها را بر آن داشته است تا مرزهای خود را با رعایت قوانین و مقررات داخلی کشور به سوی مهاجران خارجی باز کنند. مهاجرت به کشورهای خارجی یکی از متداول ترین روش ها برای زندگی در یک کشور دیگر است. البته در حاصل حاضر بسیاری از مردم جهان تمایل دارند برای ارتقای سطح زندگی و یا تحصیلات و کسب و کار خود به یکی از کشورهای خارجی سفر کنند. کشورهای زیادی در لیست کشورهای مهاجر پذیر جهان قرار گرفته اند و در همین راستا، آمار قابل توجهی را نیز به خود اختصاص داده اند.

در سطح جهان، ۲۳۰ میلیون مهاجر وجود دارد که این جمعیت حدود ۳ درصد جمعیت جهان را تشکیل داده اند. این ارقام در سال گذشته تغییری نداشته است چرا که جمعیت جهان در همین راستا افزایش پیدا کرده است. تعداد کشورهای مهاجرپذیر از اوایل دهه ۱۹۰۰ از ۵۰ کشور به بیش از ۲۰۰ کشور افزایش پیدا کرده است. این عوامل نشان دهنده این است که مرزهای بیشتری برای پذیرش مهاجرین گشوده شده است.
تفاوت هرگونه ویزایی برای مهاجرت (توریستی، تحصیلی، کاری و…) با داشتن اقامت یک کشور بدین گونه میباشد: ویزا برای انجام کاری خاص و در مدت زمانی خاص صادر میگردد. در طول این دوره شما تقریبا هیچکدام از حقوق شهروندان آن کشور را ندارید. مثلا اگر ویزای کاری بگیرید پس از پایان مدت ویزا باید به کشور خود بازگردیدحتی اگر اقدام به تمدید ویزای خود کنید، دولت آن کشور موظف نیست ویزای شما را تمدید کند.در همین مثال وقتی شما در حال سکونت در آن کشور هستید معمولا (بستگی به نوع ویزا و کشور مقصد دارد) نمی توانید حساب بانکی داشته باشید یا حتی برای خود یک ماشین یا خانه بخرید.
در واقع با داشتن اقامت هر کشور که دو نوع موقت و دائم است شما با شهروندان عادی آن کشور هیچ فرقی از لحاظ شهروندی و حقوق اجتماعی ندارید. تنها تفاوت های داشتن اقامت با گذر نامه ،در چند مورد است:نداشتن حق رای، نداشتن حقوق بیکاری و همچنین نداشتن مزایای گذر نامه آن کشور.
تقریبا داشتن تابعیت یک کشور به معنی داشتن گذر نامه آن کشور است . با داشتن تابعیت هر کشوری تمامی محدودیت هایی که در بند بالا ذکر شد را نیز نخواهید داشت.
جمع بندی اخذ ویزا معمولاً هزینه کمتری دارد و شانس دریافت آن بستگی زیادی به صلاحیتهای فردی متقاضی (تحصیلات، سن، سابقه کار، سطح زبان و…) دارد. اخذ ویزا مناسب ترین راهکار برای افراد واجد شرایط میباشد. اما افرادی که به دنبال روشهای مطمئن تر با شانس قبولی بالاتری هستند، بهتر است به دنبال روشهایی باشند که از ابتدا به آنها اقامت اعطا شود.در مرحله بعد خواهیم گفت که چه روشهایی در دسته ویزا و چه روشهایی در دسته اقامت هستند
[/vc_message] [vc_empty_space]در این مرحله خواهید دانست که چه روشهایی برای مهاجرت به اروپا وجود دارند و این روشها هر کدام از چه نوعی هستند (ویزایی یا اقامتی). در اینجا ما به توضیح اجمالی هر روش خواهیم پرداخت.
ویزای کار در کشورهای حوزه شنگن به افرادی داده میشود که حتما ۴ شرط اصلی را داشته باشند:
۱- حداقل مدرک تحصیلی دانشگاهی
۲- سابقه کاری ترجیحا با بیمه تامین اجتماعی (حداقل ۲ سال)
۳- مدرک زبان
۴- دعوتنامه کاری معتبر.
بیشترین ویزای کار برای ایرانیان در اروپا به ترتیب در کشورهای آلمان، اتریش، سوئد، فرانسه صادر میگردد.
اگر شما تحصیلات، سابقه کار و تسلط به زبان را دارید اما فقط دعوت نامه کاری ندارید، امکان درخواست ویزای جستجوی کار را خواهید داشت. این روش معمولاً در کشورهای آلمان و اتریش انجام میشود. البته دانمارک نیز چنین ویزایی صادر میکند.
این روش محبوب ترین روش مهاجرت به اروپا در بین جوانان است. تنها کافی است شرط سن، تسلط به زبان و معدل مناسب را داشته باشید تا برای این ویزا واجد شرایط شوید.
اخذ ویزای تحصیلی در اروپا راحت تر و بسیار ارزان تر از آمریکا، استرالیا و کانادا میباشد. اگر بدانید چگونه و چه کارهایی باید انجام دهید، شانس شما زیاد خواهد بود. بیشتر متقاضیان ویزای تحصیلی به علت نقص در مدارک رد میشوند.
اگر به دنبال تحصیل در اروپا میباشید اما سطح زبان شما بالا نیست میتوانید در بعضی از کشورهای اروپایی، دوره زبان بگذرانید. این روش یک راه سریع و مطمئنی برای ورود به اروپا میباشد. پس از اتمام دوره زبان میتوانید بدون مراجعت به کشور خود، در همان اروپا ویزای خود را به ویزای دیگری (مثلاً تحصیلی) تبدیل کنید. این روش در کشورهای مجارستان و فرانسه بهترین شرایط را در حال حاضر (شرایط ۲۰۲۰) دارد.
روشهایی که توسط آن از ابتدا به شما و خانوادتان اقامت موقت (شهروندی) داده میشود، در دو نوع با سرمایه گذاری و بدون سرمایه گذاری قرار میگیرند. همانطور که گفته شده اقامت موقت (TRP) پس از ۵ سال به اقامت دائم (PR) تبدیل میشود.
این روشها که معمولاً به آنها Golden Visa نیز گفته میشود در کشورهای آلمان، یونان، اسپانیا، مجارستان و چند کشور دیگر حوزه شنگن قابل انجام هستند. حداقل سرمایه گذاری برای کشور مجارستان است و مبلغ آن ۱۸۰ هزار یورو میباشد.
همانگونه که از اسم این نوع مهاجرت مشخص است، جهت اقامت از طریق سرمایه گذاری می بایست در کشور مورد نظر اقدام به یک نوع سرمایه گذاری مانند خرید ملک، ثبت شرکت، ایجاد کارآفرینی مانند تاسیس کارخانه، خرید سهام یک شرکت و … نمود. لازم به ذکر است که مهاجرت سرمایه گذاری دائمی نبوده و مدت معینی دارد (در اکثر کشورها ویزای سرمایه گذاری ۵ ساله میباشد) و در این بازه فرد نمیتواند سودی از سرمایه گذاری خود برداشت نمیاد و تنها در ازای سرمایه گذاری، اقامت این کشور را دریافت میکند البته اقامت در کشور مورد نظر در این بازه اجباری نیست و فرد میتواند علاوه بر سرمایه گذاری خود در آن کشور در کشور دیگری اقامت داشته باشد. پس از پایان بازه معین ویزا سرمایه گذاری فرد میتواند اقدام به تمدید ویزای خود نماید. حداقل میزان سرمایه گذاری در کشورهای ارائه دهنده این نوع ویزا یکسان نیست و بسته به قانون آن کشور این نرخ متفاوت است. با مهاجرت سرمایه گذاری، فرد میتواند به همراه خانواده خود یعنی همسر و فرزندان خود در کشور مدنظر اقامت بگیرند.
این روش که در کشورهایی مانند مجارستان، اسلواکی، لهستان، آلمان و… مرسوم است یکی از بهترین روشهای مهاجرت به اروپا میباشد. لذا هزینه آن پایین بوده و درصد موفقیت آن نیز بالا میباشد. در این روش برای شما شرکتی ثبت میشود و شما اجازه کار و هرگونه فعالیت تجاری با شرکت خود را خواهید داشت.
مزایای این روش:
- اخذ اقامت و دریافت حقوق شهروندی کل حوزه شنگن
با داشتن کارت اقامت یک کشور شنگن، شما میتوانید در تمامی کشورهای عضو حوزه شنگن کار، زندگی یا تحصیل کنید. - عدم نیاز به استخدام کارمند در شرکت ثبت شده (به جز ثبت شرکت در لیتوانی)
- عدم نیاز به مدرک زبان
- امکان داشتن انواع حسابهای بینالمللی و دریافت Mastercard ،Visacard و سایر کارتهای اعتباری معتبر
- خرید و فروش و مالکیت انواع اسناد منقول و غیر منقول به نام خودتان
- امکان دریافت ویزای کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و استرالیا به پشتوانه داشتن اقامت اروپا
اگر شخصی در کشور خود (مثلاً ایران) درآمد مناسبی (معادل حداقل ۲۵۰۰ یورو) دارد و هم اکنون قصد زندگی در یک کشور اروپایی را دارد، ممکن است واجد شرایط اخذ اقامت با روش تمکن مالی (خود حمایتی) قرار بگیرد. در واقع فرد متقاضی و اعضای خانواده وی حق کار و استخدام شدن در آن کشور را ندارند اما از حقوق کامل شهروندی، تحصیل و… برخوردار هستند
هم اکنون (شرایط ۲۰۲۰) این روش به صورت یک بخت آزمایی درآمده است و معمولاً کشورهای ارائه دهنده ویزای تمکن مالی (Wealth Visa) مانند اسپانیا، یونان، اتریش، فرانسه و… به سختی این ویزا را صادر میکنند.
اخذ مشاوره مهاجرت به اروپا
هم اکنون برای دریافت راهنمایی بیشتر و اخذ مشاوره زندگی و مهاجرت به اروپا با مشاورین ما تماس حاصل کنید.